Veel gestelde vragen over bestraten
Het verschil tussen de soorten straatstenen, ook wel gebakken klinkers genoemd zit ‘m simpelweg in het formaat. De keus die u maakt is daarom vooral afhankelijk van uw eigen voorkeur van het uiterlijk van de steen!
Hieronder een overzicht van de maten (L x B x H) in cm van de straatstenen uit ons assortiment. Omdat het in dit geval om gebakken producten gaat kan de langste zijde maximaal 9 millimeter afwijken.
Waalformaat = 21 x 5 x 10
Dikformaat = 209 x 68 x 60
Keiformaat = 100 x 20 x 90
Lingeformaat = 240 x 120 x 80
Speciaalformaat = variabel
De keus tussen gebakken klinkers (straatstenen) of tegels is vooral afhankelijk van uw smaak en de uitstraling van het terras bij de rest van uw tuin. Wel informeren wij altijd dat u bij bijvoorbeeld getrommelde stenen rekening moet houden dat er een kans aanwezig is dat uw meubels kunnen wiebelen, deze zijn namelijk door de afwerking niet allemaal meer recht. Bij een tegel zul je hier een stuk minder last van hebben. Over het algemeen worden beide producten vaak in een tuin gecombineerd.
Dit is een steen die als afwerking door een grote trommel is gehaald voor een oudere uitstraling.
Het grootste verschil is dat gebakken stenen (ook wel klinkers) en keramische tegels ten aller tijden kleur behouden in tegenstelling tot tegels en klinkers van beton, die zullen afhankelijk van de omstandigheden langzamerhand grijs verkleuren. Dit is ook de reden waarom gebakken klinkers en keramische tegels over het algemeen duurder zijn in de aankoop.
Dit hangt af van de dikte van de steen, de diepte van het uitgraven en waar de oppervlakte uiteindelijk voor zal worden gebruikt.
Voor terrassen en paden adviseren wij gemiddeld een zandbed van 15cm aan te houden. Wanneer er veel gewicht gedragen zal moeten worden, denk bijvoorbeeld aan een oprit is het advies om eerst een laag van 15cm gebroken puin aan te leggen met daarop een dun laagje zand van ongeveer 3-5cm.
Omdat een oprit veel gewicht moet kunnen dragen raden wij aan om te kiezen voor een steen of tegel met een minimale dikte van 6cm. Daarnaast is het van belang om een stevige onderlaag aan te leggen van 15cm gebroken puin en 3-5cm zand, zo voorkomt u spoorvormingen.
Wij hebben speciale producten die je kunt gebruiken om stenen en/of tegels mee te voegen. Dit wordt na de verwerking een soort lijm zodat onkruid geen kans krijgt om er tussen te komen. U vindt ons aanbod onder inveegzand.
Ja
Deze worden gebruikt om stenen op te sluiten. Dus bijvoorbeeld aan de zijkanten van een oprit of tuinpad.
Dit is een soort zeil wat je onder grind of split legt. Dit wordt gebruikt om te voorkomen dat het onkruid zich kan wortelen in de aarde. Op deze manier kan onkruid makkelijk verwijderd worden.